miércoles, 6 de enero de 2016

Condició Física saludable

Què és la condició física saludable?

      Des d’una perspectiva de la salut, la condició física indica la capacitat d’una persona per a realitzar les tasques quotidianes de manera adequada i vigorosa, de poder gaudir d’activitats de lleure i de estar en condicions de resoldre situacions imprevistes que requeresquen un esforç complementari; retardant al màxim l’aparició de la fatiga i prevenint l’aparició de lesions. Respon al comentari que coneixem com “ESTAR EN FORMA”.

      La condició física saludable és l'estat de forma en què es troba una persona i que li permet realitzar sense excessiva fatiga qualsevol activitat física, tal com activitats de la vida quotidiana o activitats esportives.

De què depén tenir una condició física saludable?

No totes les persones tenim el mateix nivell de condició física, ja que aquesta depén, d'una banda de:



1. La genètica. No la podem controlar: és hereditària. La informació continguda als nostres cromosomes és semblant a la dels nostres pares i familiars directes.

2. L'estil de vida. Sí que el podem controlar. L'estil de vida que adoptem condicionarà en gran mesura el nostre estat de forma al llarg de la nostra vida. L'estil de vida engloba el conjunt d'activitats que fem normalment. En conseqüència, un estil de vida saludable és aquell en què:

     •Realitzem activitat física de forma regular.
     •Tenim una alimentació variada i equilibrada.
     •Descansem el temps adequat.
     •Ens allunyem d'´hàbits nocius (tabac, alcohol, drogues, estrés,...)

3. L'edat. La nostra condició física evoluciona amb l'edat. Com pots suposar mentre creixem la nostra condició física va millorant (som més resistents, més forts i normalment tenim menys problemes de sobrepés). Ara bé, una vegada ens hem acabat de desenvolupar la condició física inicia una involució, la magnitud de la qual, depén de l'estil de vida que adoptem.

No hay comentarios:

Publicar un comentario