viernes, 22 de enero de 2016

Quins tipus de força hi ha? I com puc millorar-la?


1. Quins tipus de força hi ha?

     La força màxima. En aquest tipus de força, la càrrega o pes que hem de véncer és molt elevada: la màxima possible.

     La força explosiva. En aquest tipus de força, la càrrega o pes que hem de véncer és molt petita i el moviment es fa molt ràpidament. Són accions com llançar o saltar.

     La força resistència. És la capacitat que ens permet véncer un pes o càrrega mitjana durant un període llarg de temps. És la força que necessitem per a realitzar la majoria de les activitats de la vida quotidiana. Dur la motxilla de l'institut és un exemple de força resistència.

2. Com puc millorar-la?

2.1. Qualsevol exercici per a millorar la força està format per dos components:
     El VOLUM, que és la quantitat d'exercici que fem. En els exercicis de força, encara que també es pot mesurar per temps, se sol mesurar per nombre de repeticions i sèries (tandes). Per exemple: 3x10 abdominals significaria que hem de realitzar 3 sèries (tandes o blocs) de 10 repeticions (abdominals). El temps que recuperem entre sèrie i sèrie se sol indicar amb una "r": Abdominals 3x10 r2'

     La INTENSITAT, que es refereix a la seua qualitat, i que en força se sol mesurar per la quantitat de pes que desplaces. En cas d'utilitzar peses o halteres simplement has de tenir en compte quant pesen. En cas de fer exercicis amb el teu propi cos, en funció de com faces l'exercici et costarà més o menys.

2.2. El més important dels exercicis per a millorar la força és la seua execució. HEM DE REALITZAR-LOS CORRECTAMENT per a evitar lesions i sobrecàrregues articulars, sobretot en l'esquena.

No hay comentarios:

Publicar un comentario