viernes, 22 de enero de 2016

Quins beneficis sobre la salut em proporciona la resistència?

     Us recordem que la segons la Organització Mundial de la Salut (OMS), la salut és molt més que l'absència de malaltia: és el màxim estat de benestar FÍSIC, PSICOLÒGIC i SOCIAL. Físicament els efectes positius sobre la salut s'adrecen fonamentalment a la millora de:

     1. L'aparell cardiovascular: Augmenta la grandària del cor i s'enforteixen les seues parets i s'incrementa la capilarització i la quantitat de glòbuls vermells de la sang, el que millora la capacitat d'aportar oxigen als nostres músculs. Açò fa que ens fatiguem menys i ens recuperem millor dels esforços físics.

     2. A l'aparell respiratori: Augmenta la força de la musculatura encarregada de la inspiració i l'espiració, i millora la nostra capacitat pulmonar. Això ens possibilita realitzar esforços cada vegada més intensos i perllongats.

     3. En el metabolisme: Regula el nivell de greixos en la sang i en conseqüència ajuda a controlar el pes. A escala psicològica està demostrat científicament que les persones que tenen un estil de vida actiu i realitzen activitat física de forma regular se senten més a gust amb el seu cos i milloren l'estat d'ànim. A més a més millora les funcions intel·lectuals i la capacitat de concentració i atenció. D'altra banda regula la fase de son i ajuda a descansar millor. A escala social l'exercici físic facilita relacionar-te amb altres persones, conéixer gent, nous entorns i gaudir amb els amics i amigues d'activitats que surten de la rutina diària.


Autor: Bethlehem Lutheram Church

No hay comentarios:

Publicar un comentario