martes, 19 de enero de 2016

Realitza el teu circuit d'entrenament (Part 1/2)

COM REALITZAR EL TEU CIRCUIT DE FORÇA - RESISTÈNCIA

1. Què és l'entrenament en circuit?

          L'entrenament en circuit o "circuit training" és un sistema d'entrenament en el qual es combinen exercicis amb pauses. Els exercicis s'organitzen en un circuit amb 5-10 estacions, en cada una de les quals es treballa un grup muscular. Cada exercici es pot realitzar per temps o per repeticions.

2. Elegir el exercicis de força i resistència cardiovascular

          Has d'elegir cinc exercicis de resistència cardiovascular i cinc de força. Aquests exercicis haurien de ser coneguts per tu i estar al teu nivell d'estat físic. Escriu els noms i una representació gràfica dels exercicis seleccionats en un diari d'exercicis començant per un exercici cardiovascular i seguint amb un exercici de força. Alternant un exercici de cada tipus mantindràs el teu ritme cardíac elevat durant tot el circuit.
          Una vegada elegits has de crear un diari o quadre amb l'ordre de realització dels exercicis, els músculs utilitzats, una representació gràfica i deixar un espai per a establir les repeticions, el temps, les pauses i el material.

3. Adequar la intensitat de l'exercici i les pauses

          Planifica la intensitat del teu entrenament, una forma senzilla és establint un objectiu de temps o repeticions per a cada estació. Treballar d'1 a 2 minuts o de 10 a 20 repeticions.
Les primeres setmanes és recomanable començar amb un interval de temps o repeticions menor.
-Pauses entre estacions: entre 30 segons si la intensitat és baixa i 2 minuts si és molt alta.
-Pauses entre cada volta al circuit: entre 1 minut i 3 minuts (segons la intensitat i la quantitat d'exercicis).

 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario